23948sdkhjf

Uppdaterad: De vann på Återvinningsgalan!

Så var den över, 2023 års upplaga av Återvinningsgalan! 200 deltagare var 30 november på plats på Vasateatern mitt i Stockholm för att se vilka som fick äran att gå hem med priserna i de olika kategorierna.

Galan leddes av konferencieren Sofia Wistam, uppbackad av bandet Duo Jag, och kvällens "hemlige" gästartist var Tusse som under kvällen levererade ett antal sångnummer i världsklass!

Här nedan presenterar vi vinnarna i respektive kategori.

Årets Återanvändare:

Science Park Borås har tagit fram merchandise och volontärkläder till Way Out West-festivalen som till 100 % består av återbrukade second hand-kläder.

Årets cirkulära initiativ:

GoZero. Avfalls- och återvinningsbolaget PreZero har skapat den AI-baserade återbrukstjänsten GoZero som digitaliserar cirkulärt återbruk för ett bättre resursutnyttjande.

Årets förebyggare:

Klimatarena Stockholm, en neutral samverkansplattform för företag, offentliga organisationer och akademi i Stockholms län för en klimatneutral och resurseffektiv bygg- och anläggningssektor.

Årets återvinningsinspiratör:

Christer Otterström, Hummeltorp vill inspirera till ett cirkulärt samhälle och har på kort tid skapat ett stort och internationellt intresse för återvinning och återbruk av byggmassor.

Juryns hedersomnämnande:

Gabriel Wikström, nationell samordnare för Agenda 2030, fick juryns hedersomnämnande för initiativet ”Nollvision för avfall”, för en hållbar produktion och konsumtion.

Årets hållbara byggprojekt:

Återbruk av stålbalkar. I ett samarbete mellan Tibnor, Sweco och Dekra har stålbalkarna från den gamla svävarterminalen i Malmö fått ett nytt liv i Henriksdals reningsverk. Projektet har lett till att man nu kan köpa återbrukat stål på samma sätt som nytt.

Årets avfallsbehandlare:

Site Zero. Under hösten startade Site Zero i Motala, Svensk Plaståtervinnings kraftigt utbyggda anläggning för sortering av plastförpackningar där tolv olika fraktioner nu kommer att kunna sorteras ut.

Årets specialpris:

ReTake. Forskningsprojektet ReTake leds av Chalmers Industriteknik med målet att göra evenemang och besöksindustri engångsfria. Återanvändbara artiklar för mat och dryck har testats vid Gothenburg Horse Show, Almedalsveckan och Göteborgs Kulturkalas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063