23948sdkhjf

Plast från havet blir livsmedelssäker PET

Plast från havet, Prevented Ocean Plastic, POP. Så kallar Ystadsföretaget Scanfill en nyutvecklad livsmedelsgodkänd rPet-folie som uppges komma från uppsamlad återvunnen plast från utvalda kustområden.

POP beskrivs som en högkvalitativ, certifierad återvunnen plast som uppfyller aktuella hälso- och säkerhetskrav. Råvaran samlas in för hand i utvalda kustområden i världen där plastförpackningar riskerar att förorena havet och påverka det marina livet negativt.

Tack vare noggrann sortering och varsam hantering av råmaterialet är det nya materialet bland annat klarare och mer transparent än annan rPET, enligt leverantören.

– För POP kan vi spåra råvaran till ett specifikt kustområde, så att du vet om din plast kommer från Medelhavet, Centralamerika, Galapagos eller någon annanstans, säger Oscar Hugoson, vd på Scanfill.

För att hantera produktionen av POP och säkerställa konsekvent kvalitet har Scanfill uppdaterat sina system längs produktionslinjerna.

– Vi ser att efterfrågan på återvunna material ökar och vår ambition är att finnas i framkant för att erbjuda våra kunder både material och kunskap inom ett snabbt växande fält, säger Oscar Hugoson.

Scanfill ingår i Polykemi Group med dotterbolag i Asien, Nordamerika och Europa.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078