23948sdkhjf

Höjd deponiskatt

I budgetpropositionen har regeringen tillsammans med stödpartierna vänsterpartiet och miljöpartiet fattat en principöverenskommelse om att höja skatten på avfall från den 1 januari 2002.
En gissning är att den nuvarabnde skatten på avfall (250 kr per ton) höjs till 300 kronor/ton. Eftersom frågan kom sent in i förhandlingarna går det inte att få fram mer än knapphändiga uppgifter om innebörden av överenskommelsen.
Det har dock förekommit uppgifter som gör gälande att skatten skulle differentieras, så att den höjda skatten i första hand bara skulle gälla avfall som träder ikraft vid årskiftet, då förbudet mot utsorterat brännbart avfall inträder.
För närvarande utreder Roy Resare (mp) en översikt av avfallskatten, den ska redovisas 1 december. Utredningen har som uppgift att se över delar av deponiskatten och utreda konsekvenserna för en eventuell skatt på förbränning av avfall.
Även om det i dagsläget är många frågetecken om hur det kommer att bli med deponiskatten i framtiden kommer alla frågetecken att rätas ut den 20 september då budgetförslaget presenteras för riksdagen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078