23948sdkhjf

Miljöministern inviger Fjärrvärmemässan

På måndag startar Fjärrvärmemässan på Stockholmssmässan, och det är Sveriges miljöminister Kjell Larsson som förrättar invigningen.
- Fjärrvärme är en viktig del i det framtida energisystemet, eftersom den har stora plusvärden när det gäller miljön, säger Kjell Larsson.
Den 8-10 oktober pågår mässan som är den åttonde i ordningen. Arrangör är Svenska Fjärrvärmeföreningen i samarbete med Stockholmsmässan. Här kan man få information om teknik, tjänster och framtida visioner avseende fjärrvärme, fjärrkyla och kraftvärme. Men det ges också tillfälle till att träffa forskare som berättar om sina senaste forskningsrön.
- Tillväxten i form av nyanslutna fastigheter är nu dubbelt så hög som för 5-10 år sedan. De bränslen och produktionsmetoder, som används för fjärrvärmen, medför betydande miljöfördelar i jämförelse med alternativen. Eftersom fjärrvärmen har en stark miljöprofil gläder vi oss mycket åt att det just är miljöministern som inviger årets mässa, säger Rolf Stålebrant, VD i Svenska Fjärrvärmeföreningen.
Klockan 10 på måndag äger invigningen rum.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063