23948sdkhjf

FPI lovar högre kvalitet på insamlingssystem

En ökad fastighetsnära insamling, heltäckande städavtal, snygga återvinningsstationer, alla problemstationer åtgärdade, överenskommelser med alla kommuner och 250 strategiskt placerade ÅVS. Det är målen för Förpackningsinsamlingens åtagande som lämnats till regringsutredningen för producentansvaret.
Alltsedan regeringen för sju år sedan gav näringslivet i uppdrag att samla in och återvinna förpackningar har Förpackningsinsamlingen byggt ut ett landsomspännande insamlingssystem. Insamlingen har i flera avseenden varit mycket framgångsrik, och de uppsatta insamlingsmålen har uppfyllts, för samtliga materialslag utom aluminium. Trots att det har förbättrats och kontinuerrligt byggts ut kring insamlingen återstår mycket ännu. Främst har det varit nedskräpningen vid återvinningssstationerna som fått mest uppmärksamhet.
FPI har under en längre tid arbetat intensivt med att höja kvaliteten och spänner nu bågen ytterligare. Ett åtagande om kraftfulla åtgärder har lämnats till den pågående utredningen av producentansvaret som leds av Sinikka Bohlin och som ska vara färdig 5 december i år.
I åtagandet vill FPI sätta upp sex stycken huvudmål:
* Den fastighetsnära insamlingen ska omfatta minst 25 procent av hushållen senast 2003
* Heltäckande städavtal i samtliga kommuner med återvinningsstationer, före utgången av 2002.
* Åtgärda samtliga återstående problemstationer under de två kommande åren
* Alla ÅVS ska var snygga och smälta väl in i sin miljö senast år 2006.
* Överenskommelser om antal ÅVS och placering av dessa ska ha träffats med varje enskild kommun senast år 2002.
* 250 nya återvinningsstationer ska ha etablerats vid större köpcentra senast 2003.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11