23948sdkhjf

Datoriserad systemlösning för avfallshantering

Sodexho AB har tillsammans med Ragn-Sells tagit fram en datoriserad systemlösning för avfallshantering som ska kunna minimera företagens kostnader för miljöarbete.
Systemlösningen kallas för GreenBacks.Miljötrenderna växer alltmer i Europa och Sverige är ett av länderna som vill ligga i täten av utvecklingen. Miljöarbetet har skapat nya regler, förordningar och regler för miljölösningar vilka ofta medför stora kostnader. Den datoriserade systemlösningen GreenBacks är framtagen för att minimera miljökostnaderna men ändå ge företagen en miljöetisk spets.
Som bekant inträdde en förordning om elektriska- och elektroniska produkter endast får deponeras efter förbehandling. Samtidigt införs fr.o.m. 1 januari 2002 ett deponiförbud för utsorterat brännbart avfall. Och att det ska förvaras och transporteras skilt från annat avfall.
- Tanken med GreenBacks är att kunden ska kunna minska sina kostnader genom att vara miljöanpassad. Detta systemet hoppas vi ska ge en tydlig översikt över vad som slängs och hur det slängs och dessutom varifrån avfallet kommer. Vet man det kan man själv ta kontrollen över onödigt kostsamma avfallsvolymer, säger Thor Franzén på Sodexho.
Samhällets krav på miljöanpassad avfallssortering blir allt större och viktigare och dessa har gjort miljöetiken och tänkandet till en viktigare del i företagens marknadsföring. En miljöprofilering måste kunna garantera att man uppfyller de uttalade miljömålen. Med Greenbacks får kunden en återvinningsgaranti att allt källsorterat material och alla restprodukter återvinns på utlovat sätt. Kunden ges till och med möjlighet att följa avfallet hela vägen från enskilda arbetsplatser till avfallsanläggningen.Källa:Sodexho, Ragn-Sells.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078