23948sdkhjf

Strategi för hållbar utveckling

Regeringen har lämnat över sitt förslag till riksdagen till strategi för hållbar utveckling. Vid femårsöversynen 1997 av FN:s miljökonferens, som hölls i brasilianska Rio de Janeiro 1992, åtog sig medlemsstaterna att färdigställa nationella strategier för hållbar utveckling senast 2002. Den svenska strategin har två syften; dels att uppfylla det internationella åtagandet inför Johannesburgsmötet, dels för att göra en avstämning och en framåtblick när det gäller hållbar utveckling i Sverige.
Hållbar utveckling är det övergripande målet för regeringens politik och berör samtliga politikområden. Det omfattar alla dimensioner, ekologiska, sociala och ekonomiska.
Regeringen redovisar arbetet inom ett antal strategiska kärnområden. Dit hör bland annat miljöarbetet och klimatfrågan, folkhälsan, arbetslivet, sysselsättningen och välfärden.
Hållbarhetsstrategin kommer att uppdateras ständigt och revideras. En första revidering kommer 2003, då ska strategin kompletteras med resultaten från de konsultationer med olika aktörer i det svenska sammhället som genomförts under 2001-2002 samt slutsatserna från Johannesburg-mötet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063