23948sdkhjf

Produktionssvinn blir nya proteinbars

Görs till 40 procent av svinn från glass och bar-tillverkning.

En stor del av matsvinnet är så kallad produktionssvinn. Det vill säga svinn som blir i samband med produktion av livsmedel. I våras lanserade Matsmart tillsammans med Nick's en proteinbar som är baserad på 40 procent av det svinnet som uppstår i produktionskedjan.

Genom samarbetet hoppas de kunna bidra till en mer hållbar matproduktion, där spillet tas tillvara. Den nya proteinbaren är tillverkad på det som blir över vid Nick’s glassproduktion och bars-tillverkning.

Enligt pressmeddelandet uppstår 83 procent av klimatavtrycket i samband med produktionen. Att ta tillvara och återcirkulera all den mat som redan producerats är det allra bästa ur ett klimatperspektiv, står det.

– Samarbetet med Nick’s visar hur räddad mat är så mycket mer än matrester och kylskåpsrens. Vi är väldigt stolta över att kunna erbjuda våra kunder ytterligare en riktigt god proteinbar som är snäll mot planeten, kommenterar Hanna Thofelt Lindström, chef för kommunikation och påverkan på Matsmart.

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063