23948sdkhjf

De förvärvar Biototal Group

Biototal Group, med Biototal och Mewab, får ny ägare.

Det handlar om SEB Private Equity som förvärvar en majoritetspost i kretsloppsföretaget från MVI och blir därmed ny tillväxtpartner till Biototal under dess framtida utvecklingsresa.

Biototal befinner sig i stark tillväxtresa och genom partnerskapet med SEB Private Equity får bolaget nu en kapitalstark ägarpartner med lång historik och erfarenhet av att aktivt bidra till värdeskapande tillväxt i nordiska bolag, med ett särskilt fokus på företag med hållbara affärsmodeller.

Genom en stark anknytning till svenskt lantbruk och andra industrier har Biototal positionerat sig som en aktör inom hantering, förädling och återanvändning av olika bi- och restprodukter från industri och samhälle. Bolaget omsätter nu cirka 250 miljoner kronor.

Efter transaktionen kommer grundarna kvarstå som betydande aktieägare och aktiva i den dagliga verksamheten, samt som styrelseledamöter. Utöver representanter från SEB Private Equity får styrelsen en ny ordförande, David Schelin, med relevant erfarenhet, senast genom styrelseuppdrag i ett flertal bolag inom förnybar energi och hållbarhet och tidigare som vd för EuroMaint Rail respektive Ragn-Sells.

Transaktionen är villkorad av godkännande från Konkurrensverket och Inspektionen för strategiska produkter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078