Ät hållbart på Retuna Återbruksgalleria
Den 2 november är det världspremiär för Ikeas första renodlade second hand-butik. I samma veva, den 30 oktober, öppnar även Bistro Retuna i Återbruksgallerian i Eskilstuna.
Bistron ska drivas av Frida Krook och Thomas Becker. Måltidsentreprenören Benny Skyttman står bakom konceptet som är inspirerat av Restaurang K-märkt i Stockholm.
– Bistro Retuna vill bjuda på smakrika och hållbara måltider. Varje dag serveras en lunch, där vi i största möjliga utsträckning använder överblivna råvaror som köps in från utvalda leverantörer. På så vis kan vi servera en tallrik med exklusiva råvaror till ett bra pris. När gästen plockat ihop sin lunch från buffén vägs tallriken, säger Benny Skyttman.
Maten som eventuellt blir över säljs som matlådor via appen Karma.
Sofia Bystedt, centrumledare för Retuna Återbruksgalleria, är nöjd med tillskottet.
– Det här är en strålande affärsidé och jag är imponerad av hur de tar tillvara på råvarorna. Bistro Retuna kommer verkligen att höja besökarnas upplevelse av Retuna ytterligare ett snäpp, menar hon.